Wetenschapswonder – Het is dus toch mogelijk

De nog niet zo lang geleden afgesloten studies over de ‘Goede Vrijdag aardbeving’ in Alaska wijzen de wetenschapsmensen erop dat het puin van een uiteengespatte bergtop in de buurt van Anchorage naar beneden kwam op een luchtkussen en zich vervolgens zonder wrijving als een deken neerliet op de Sherman Gletscher. Het ‘vliegende tapijt’ van anderhalve kilometer breed en twee kilometer lang bewoog zich met een geschatte snelheid van ongeveer 185 kilometer per uur voort; toch vertonen de scherpe zandsteenrotsen geen sporen van slijtage of van door elkaar geschud zijn. Het puin liet de vegetatie van de 450 voet hoge rug waar het overheen gleed, intact en er bleven op grote rolstenen ellipsvormige hoopjes fijn puin achter, die daar duidelijk van bovenaf gedeponeerd moesten zijn.

De aardbeving vond plaats op 27 maart 1964 en er kwam twee keer zoveel energie vrij als bij de aardbeving die San Francisco in 1906 verwoestte.

Als door de wetenschapsmensen zo’n verschijnsel aanvaard wordt, dan moeten de wonderen die in de Bijbel genoemd worden, hun toch ook niet meer zo onmogelijk toe schijnen. Maar vele wetenschapsmensen hebben tot nu toe niet alleen de wonderen verworpen, maar ook de plotselinge vernietiging van Sodom en Gomorra en van de wereld in de tijd van Noach. Er zijn nu nieuwe wetenschappelijke theorieën ontwikkeld die zeggen dat er klimaatveranderingen over grote delen van de aarde kunnen komen met een ‘verwoestende snelheid’. Eén van deze theorieën is dat de ijskorst van Antarctica losgemaakt zou kunnen worden door onderaardse warmte en zo in de oceaan zou kunnen afglijden, waardoor het wereld-zeeniveau zeker 100 voet zou kunnen stijgen. Dit zou de meeste grote wereldsteden in minder dan een week onder water zetten.

Feiten en theorieën van vandaag maken duidelijk dat het ‘probleem van de betrouwbaarheid’ van de Bijbel niet in het verstand maar in het hart ligt, het hart dat zich probeert te verontschuldigen voor het zich niet onderwerpen aan een almachtig God.

(Prophetic Word)